Integratie van huisstijlen DeclaCare en BENU Nederland door overname.

 

DeclaCare is in 2004 opgericht en is gespecialiseerd in de levering van compressie-, litteken- en wondproducten. DeclaCare levert rechtstreekse aan praktijken, instellingen, of het huisadres van een patiënt. BENU Nederland heeft DeclaCare per 1 januari 2018 overgenomen. Door deze overname is BENU marktleider geworden op het gebied van wond- en hulpmiddelenzorg. Bij de overname is overeengekomen dat DeclaCare voorlopig in de markt blijft opereren onder de eigen naam.

Integratie van huisstijlen

 

Als onderdeel van de integratie diende de huisstijl van DeclaCare wel alvast in de richting van de BENU-huisstijl te bewegen. Van Loo Merkimplementatie is gevraagd om BENU en DeclaCare te begeleiden bij het ontwikkelen van een herkenbare merksignatuur, waarin zowel BENU als DeclaCare zich herkennen.

 

DeclaCare heeft een nieuw logo gekregen. Aan het woordmerk DeclaCare is het beeldmerk van BENU toegevoegd. Ook zijn de BENU-kleuren gehanteerd.  Bij de ontwikkeling van de overige huisstijlelementen heeft de BENU-huisstijl nadrukkelijk als basis gediend. Denk hierbij aan kleurgebruik, typografie en de inzet van basisstramienen voor communicatiemiddelen.

Implementatie

 

Bij de implementatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de BENU-basisstramienen voor sjablonen, formulieren en marketingcommunicatiemiddelen. Door bestaande basismaterialen slim te hergebruiken bleven de investeringen in nieuwe middelen tot een minimum beperkt.

Vergelijkbare projecten